Politiestaking kan gevolgen hebben voor geplande ontruimingen

UPDATE 18-09-2018!
Er is een onderhandelingsresultaat bereikt tussen de politiebonden en de minister. Het resultaat moet nog worden vastgelegd in een definitief akkoord maar er wordt weer terug bijstand verleend aan gerechtsdeurwaarders. De gerechtsdeurwaarder heeft de politie onder andere nodig bij woningontruimingen. Die kunnen vanaf nu dus weer doorgaan!

De politiebonden roepen hun leden op vanaf komende donderdag 23 augustus geen deurwaarders meer te assisteren bij huisbezoeken. In plaats daarvan kunnen andere werkzaamheden worden uitgevoerd. Het doel van deze extra vakbondsactie is de werkgever (minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en korpschef Akerboom van de Nationale Politie) nog duidelijker te maken hoe groot de onvrede is over zijn weigering mee te werken aan een motiverende nieuwe politie-CAO.

Gerechtsdeurwaarders dienen volgens de wet begeleid te worden door de politie als bij de beslaglegging de deuren gesloten zijn of de toegang geweigerd wordt. Het afkondigen van deze collectieve protestactie zal (op termijn) leiden tot financiƫle schade voor bijvoorbeeld woningbouwverenigingen.

Van het verloop van deze staking houden wij u op de hoogte en indien u mogelijk nadeel van deze staking zal ondervinden dan nemen wij contact met u op!

Bron: https://www.anpv.nl/actueel/cao-actie-stop-assistentie-deurwaarders